#2 Groeten vanaf de Gossaertstraat

Naam: Sjaak Vriens

Hoe gaat het ermee?
Hier nog alles goed en gezond! Ondanks dat er een hoop leuke dingen nu (even) niet kunnen proberen we er hier het beste van te maken. Je gaat toch andere dingen doen zoals je gewend was. Zo heb ik in de afgelopen tijd nog nooit zoveel gewandeld en gefietst in de regio ;).

Wat doe je in het dagelijks leven en zijn daar speciale maatregelen tijdens deze lockdown?
Zoals de meeste weten werk ik op de marketingafdeling bij supermarktketen ALDI. Ik houd me bezig met alle winkelmaterialen in/en rondom onze bijna 500 filialen. Naast alle campagnes (pasen/feest/sint, etc) is de communicatie rondom de corona-maatregelen in onze winkel een belangrijk onderdeel van mijn werkzaamheden. Rondom elke persconferentie worden wij geïnformeerd welke maatregelen er genomen worden en vertalen wij dit naar communicatiematerialen in onze winkels (posters, vloerstickers, hygienezuilen, etc).

Al het werk doe ik niet meer vanaf kantoor, maar vanaf de werkkamer thuis. Dus alle afspraken met mijn (internationale) collega’s en leveranciers gaan nu digitaal. Vanuit ALDI wordt er veel gefaciliteerd en er alles aan gedaan om thuis zo goed mogelijk te kunnen werken. Sinds eind vorig jaar heb ik de beschikking over een sta/zitbureau. Dat kan ik iedereen aanraden!

Wat zijn activiteiten in je privéleven die je vooral mist nu deze niet mogelijk zijn door de Corona-maatregelen?
Het missen zit hem voor mij in de gezellige avondjes met vrienden en familie. Of dat nou gewoon gezellig bijkletsen is, een etentje buiten de deur of een verjaardag. Op dit moment is het helemaal niet mogelijk, maar zou ook fijn vinden als we niet meer hoeven nadenken over aantallen en de afstand tussen elkaar. Straks zal ik van deze “gewone” dingen extra gaan genieten.

Wie of wat mis je het meest binnen Viking?
Het meeste mis ik de gezelligheid. Of dat nou op de training/wedstrijd is of na afloop in de kantine. Gewoon met alle bekenden een beetje bijkletsen en slap ouwehoeren. Qua sporten heb ik inmiddels wel een alternatief gevonden (mocht je iemand voorbij zien komen op een racefiets met een duikpak (volgens de niet kenners) aan dan zou ik het zo maar kunnen zijn.

Heb je nog een tip voor een geweldig boek/serie/film?
Alle drie besteed ik weinig tijd aan, maar ik heb laatst het laatste seizoen van Undercover gekeken. Mocht je deze nog niet gezien hebben: gaat dat zien!

Wat ga je het eerste doen als de maatregelen niet meer nodig zijn?
Dan ga ik iedereen een flinke knuffel geven! Daarnaast weer het “ sociale” leven weer oppakken, leuke dingen ondernemen en een vakantie naar de zon zou fijn zijn ;). Voorlopig eerst maar even met z’n allen door de zure appel heen bijten en hopelijk komt er gauw een betere tijd!