2017, een jaar van uiterste

Zoals, elk jaar een korte terugblik op het korfbaljaar!

Allereerst de competitie resultaten van de selectie.
2017 bij Viking is een jaar van uiterste gebleken, waar vorig seizoen in januari, februari en maart de selectie van Viking uitstekende resultaten behaalde en daardoor eind maart, thuis tegen directe concurrent Fortissimo, overtuigend het zaal-kampioenschap in de 3e klasse binnen haalden.
Dit jaar gaat het wat moeizamer. De toenmalige hoofdtrainers stopten afgelopen zomer en de selectie wordt sinds deze zomer begeleid door Richard Berrens en interim hoofdtrainer Paul Meering. Onder hen worden speltechnisch wel degelijk veranderingen doorgevoerd. Echter zijn de resultaten nog erg wisselvallig. Het vlaggenschip van Viking 1 staat 6e, net boven de rode streep met 4 punten en een beter doelsaldo dan de concurrentie. Deze 4 punten werden vergaard tegen Victum (een voormalig titelkandidaat) en DWS, een ploeg die ten tijde van de overwinning de 3e plaats in bezit had. Beide wedstrijden werden zeer knap en met goed spel nipt gewonnen! Pieken tegen op papier betere tegenstanders is wat Viking 1 al jaren bewijst te kunnen. Helaas moest Viking 1 tegen beide directe concurrenten (HKC en wederom Fortissimo) het onderspit delven, waren deze wedstrijden gewonnen dan was Viking 1 al nagenoeg veilig geweest. Het tekent de wisselvalligheid van de jonge Viking selectie.

Ook Viking 2 presteert dit seizoen namelijk erg wisselend. De ploeg verliest wedstrijden tegen de directe concurrenten vaak onnodig en wisselt hele goede momenten af, met slordige momenten. Desondanks is er nog voldoende perspectief voor zowel het 1e, als het 2e om zich te handhaven in deze zware poules.

Binnen de vereniging zijn dit gehele kalenderjaar veel teams kampioen geworden. Verspreid over de zaalcompetitie (2016/2017) en veldcompetitie zijn dit: Viking 1, Viking A1 (gedeeld), Viking 3, Viking B1, Viking C1, Viking D1 en Viking D2. Goed gedaan!

Bedankjes
Dan de organisatie rond de thuiswedstrijden van Viking 1. Traditie getrouw wordt er elke thuiswedstrijd een loterij georganiseerd. De prijzen worden gesponsord door verschillende Wijkse ondernemers, zoals Slagerij Mulder, Bloemist Henk Ganzeman, Jumbo Verbeek Langbroekseweg en Van Eck en Rigters Mode.

Namens heel de club, bedankt hiervoor!

Ook moeten er nog een aantal vrijwilligers extra bedankt worden voor de inzet die zij geleverd hebben afgelopen jaar. Allereerst voorzitter Freek van Veenendaal die na flink zoeken toch een hoofdtrainer wist te vinden voor Viking 1 en tevens natuurlijk bij een tal van zaken actief betrokken is! Daarnaast moeten ook Caroline Vroege, Kees Agterberg en natuurlijk Danny van der Klift bedankt worden voor de tomeloze inzet in 2017. Toernooien organiseren, Grote Clubactie in goede banen  leiden, Oliebollen bakken voor de clubkas, het NK-D-jeugd organiseren, Bestuurstaken op zich nemen, allerlei hand en span diensten verzorgen, de wekelijkse loterij en omroepen bij Viking 1 en nog vele andere taken, zijn dingen die zij op zich hebben genomen afgelopen jaar. Natuurlijk deden zij dit niet alleen, er was hulp van nog veel meer vrijwilligers, waarvoor dank! Maar dat de vier boven genoemde namen een drijvende kracht zijn binnen onze vereniging staat buiten kijf.

Nogmaals bedankt allemaal voor het mooie jaar, voor jullie inzet en betrokkenheid! Op naar 2018! Rond de jaarwisseling gaan we natuurlijk nog de oliebollen actie opzetten bij de Jumbo aan de Langbroekseweg en Madelinushof! Twijfel niet en steun de club! 
Verder zal er 3 januari een nieuwjaarsreceptie zijn en een toernooi bij de jeugd van Viking vanaf 16:30 en daarna tussen de senioren teams en de A1 van Viking! Fijne feestdagen en tot snel!