#4 Groeten vanaf de Hoogstraat

Naam: Hoffie

Hoe gaat het ermee?
Het gaat wel lekker. Ik baal er natuurlijk van dat we niet zoveel kunnen en mogen doen, maar ik probeer er het beste van te maken. Ik zie mijn vriendin en directe familie wekelijks en met vrienden spreek ik af en toe 1-op-1 af.

Wat doe je in het dagelijks leven en zijn daar speciale maatregelen tijdens deze lockdown?
Mijn beroep is software ontwikkelaar. Bij de organisatie waar ik werk, deden wij alles al online, maar zaten we wel met elkaar op kantoor om te overleggen. Het enige verschil is dus dat iedereen zo veel mogelijk thuiswerkt. Ik merk wel dat overleggen via videobellen veel meer energie kost dan met elkaar op kantooor.

Wat zijn activiteiten in je privéleven die je vooral mist nu deze niet mogelijk zijn door de Corona-maatregelen?
Leuke dingen doen met vrienden, dat mis ik het meest. Daarnaast het sporten. Ik ben nu wel veel aan het hardlopen, maar ga liever weer korfballen. En ik ben een muziekliefhebber! Dus ik mis wel de concerten, feestjes en festivals.

Wie of wat mis je het meest binnen Viking?
Aan de ene kant het sporten zelf, als een team trainen en wedstrijden spelen. Zeker nu ik vaak in mijn eentje aan het hardlopen ben. Aan de andere kant de gezelligheid voor en na de trainingen en wedstrijden. Ik kijk er naar uit om weer een drankje te kunnen doen met mijn teamgenoten.

Heb je nog een tip voor een geweldig boek/serie/film?
Boek: Atomic Habits van James Clear, voor als je iets wil doen of bereiken, maar merkt dat het er nooit van komt. Er staan veel tips in hoe je datgene wat je wil doen of bereiken kan integreren in je leven door middel van gewoonten. Film: Tenet van Christopher Nolan. Serie: Suits, The Boys en The Blacklist kijk ik momenteel.

Wat ga je het eerste doen als de maatregelen niet meer nodig zijn?
Een vakantie plannen/boeken, dat sowieso! Korfballen. Naar concerten, feestjes en festivals gaan. En weer aan de Lek liggen als het zonnetje schijnt #hoffieaandelek