#6 Groeten uit Utrecht

Naam: Sander

Hoe gaat het ermee?
Goed, ondanks deze rare tijden en zonder korfbal.  

Ik kreeg last van mijn ogen; moest meer licht gebruiken om te lezen en de tv was niet meer zo scherp… Volgens de opticiën kwam het door veel tijd achter beeldscherm, appen en lezen. Dus af en toe wandel ik nu een uurtje. Verder kook ik meer Indonesisch en ik bel vaker met familie en vrienden. 

Wist je dit: Na 2 uur mobiel bellen verbreekt de verbinding automatisch, heel vervelend. 

Wat doe je in het dagelijks leven en zijn daar speciale maatregelen tijdens deze lockdown?
Ik ben communicatieadviseur voor de beroepsvereniging van doktersassistenten. De website en social media bijhouden kan ik vanuit huis. Daarnaast bel ik nu veel voor projecten. 

Geen reistijd, een overhemd aantrekken is ook minder van belang. Ik werd een keer ‘gebeeldbeld’ terwijl ik in een sweatshirt werkte. Toen ik heb de camera maar afgedekt… 

Wat zijn activiteiten in je privéleven die je vooral mist nu deze niet mogelijk zijn door de Corona-maatregelen?
Ik mis het coachen heel erg! Verder een avondje naar het theater (ik moét echt nog naar de musical Tina Turner) en ik merk dat ik vaker uit eten ging dan ik dacht. Bij iemand blijven kletsen en hangen is er ook niet meer bij; ik moest me na het eten haasten om thuis te komen vanwege de avondklok… 

Wie of wat mis je het meest binnen Viking?
Direct contact met ‘mijn’ selectieteams, training geven en coachen. En natuurlijk na afloop een 7up drinken (en om met Jochem Myjer te spreken: ‘nog ééntje dan…’). 

Heb je nog een tip voor een geweldig boek/serie/film?
Met 0 in plaats van 4 dagen korfbal per week zie ik nu tv-programma’s waarvan ik niet eens wist dat ze bestonden! Mijn coronafavoriet is Hunted, waarin gewone mensen een periode niet gevonden mogen worden door een speciaal team van hunters. Ook ben ik gestart om alle James Bond-films weer eens te kijken. Mijn absolute filmaanraders: Intouchables, The Green Mile, Inception. 

In een impulsaankoop had ik een tijd geleden drie delen gekocht van de boeken De wetten van de magie, een fantasy-reeks. Ze lezen lekker weg en er blijken er zo’n 11 te zijn… 

Wat ga je het eerste doen als de maatregelen niet meer nodig zijn?
Een grote knuffel aan mijn moeder geven en met vrienden uit eten!