Algemene informatie

Geschiedenis
Korfbalvereniging Viking is op 7 november 1979 opgericht. De naam Viking is ontleend aan de Noormannen, die in Wijk bij Duurstede rond het jaar 800 hun nederzettingen hebben gebouwd. In de loop der jaren is Viking uitgegroeid tot een vereniging van ongeveer 250 leden. Nadat was bewezen, dat een korfbalvereniging bestaansrecht had in Wijk bij Duurstede, werden in 1983 de eerste stappen ondernomen tot het bouwen van een eigen clubgebouw. In 1985 kon de vereniging haar nieuwe huisvesting op het Sportcomplex Marienhoeve betrekken. Viking beschikt dus over een eigen kantine en een kleedaccommodatie. Inmiddels zijn er kunstgrasvelden aangelegd en is er in 1998 een gecombineerde tennis/korfbalhal neergezet door Stichting Marienhoeve West. Het voormalig clubgebouw ‘De Terp’ is omgebouwd tot kleedkamers en een bestuurskamer. Vervolgens is aan de hal een nieuwe kantine gebouwd.

Medio 2015 is op Sportpark Marienhoeve een verbouwing geweest en dat heeft geleid tot een nieuw en volwaardig sportcomplex, waar ook Viking deel van uitmaakt.

Teams
Plezier in de sport staat bij alle teams centraal, maar daarnaast is er de wens om goede sportieve prestaties te leveren, passend bij het niveau van het team. De prestatiegerichtheid is uiteraard bij wedstrijdkorfbal groter dan bij breedtekorfbal.

Naast de competitieteams, kent Viking voor de jongste korfballertjes de’Kangoeroe Klup’, waar kinderen op een speelse manier kennismaken met korfbal en de Recreanten, voor volwassenen die geen competitie meer willen spelen.

Competitie
Teams worden door het KNKV (de landelijke bond) in de competitie ingedeeld naar speelsterkte. Vrijwel alle teams spelen hun wedstrijden binnen Midden- en Oost-Nederland, alleen de senioren en een aantal jeugdteams spelen in landelijke competities. De competitie bestaat uit een veldseizoen (september – oktober), een zaalseizoen (november – maart) en een tweede helft veldseizoen (april – mei). Voor de meeste teams zijn dit 3 aparte competities.

Locatie
Viking speelt zowel haar veld, als zaalwedstrijden op Sportpark Marienhoeve. Medio 2015 is op Sportpark Marienhoeve een verbouwing geweest en dat heeft geleid tot een nieuw en volwaardig sportcomplex, waar ook Viking deel van uitmaakt.

Op het veld traint en werkt Viking haar wedstrijden af op prachtig kunstgrasveld. De zaal ligt direct aan het veld. Tussen het veld en de zaal vind je de kantine. Dit is de centrale plek waar jong en oud elkaar ontmoet op trainings- en wedstrijddagen.