De allerleukste kampeerfeitjes #01

De komende maanden gaat het erg druk worden op alle campings in heel Nederland. Wij verwachten ook dat het druk gaat worden op de (virtuele) Viking camping. Dus, tijd om een aantal kampeerfeitjes op een rij te zetten zodat je goed op de hoogte bent van alle in- en outs op de camping!

De vakantierituelen van Nederlanders

Nederlanders zijn vooral praktisch ingesteld als het om vakantie rituelen gaat. Een enkeling doet een schietgebed (5%) om zo zonder kleerscheuren de eindbestemming te halen of moedigt de auto aan voor een goede reis (3%).

Ook de weg naar de vakantie toe is niet altijd even relaxed voor de vakantiegangers. Zo heeft bijna de helft van de reizende kinderen weleens ruzie onderweg. Het zoet houden met traditionele spelletjes (23%), zoals Galgje en kaarten op de achterbank blijft populair, maar verliest het van de smartphones, tablets en spelcomputers. Waarbij de smartphone/tablet toch het vaakst door papa als zoetmakertje wordt gegeven (52% versus 44% door mama). Dus de volgende keer toch maar aan je papa vragen?

Andere leuke feitjes:

  • 76% checkt hun benodigde zaken/papieren
  • 39% smeert broodjes voor onderweg
  • 31% maakt het huis schoon

Welke vakantierituelen heb jij altijd? Mail deze naar het animatieteam (animatieteam@kvviking.com) zodat wij deze kunnen delen!