De Viking Camping verkozen tot camping van het jaar!

Ondanks de gekke periode is er dit jaar, begin juni, weer een camping van het jaar gekozen. Welke camping heeft het leukste terras, de grootste campingplekken, het schoonste toilet, het minst verstopte doucheputje, het lekkerste ijs, het minst ondergepieste zwembad en ga zo maar door. Kort gezegd, wat is de tofste camping hier in Nederland.

Uit duizenden inzendingen zijn uiteindelijk drie finalisten gekomen, namelijk Camping het Groene Vosje uit Limburg, De Viking Camping uit Wijk bij Duurstede en Camping Welzijn en Geluk uit Persingen.

Het eerste finale onderdeel is zeer gevreesd onder de campingbazen, het is namelijk het aantal muggen in douchecabine nummer drie. Natuurlijk iets waar niet veel invloed op uit te oefenen is dus dit staat helemaal buiten controle van de camping baas. Camping het Groene Vosje heeft zich duidelijk voorbereidt op dit onderdeel, twee grote insecten lampen hangen in de nok van het dak. De jury is uiteindelijk uitgekomen op 5 muggen, heel erg weinig vergeleken met de standaard camping douche. De Viking Camping heeft zijn douches in kleedkamers, er worden er maar vier gebruikte 5-8, dit betekend dat de beruchte kleedkamer 7 de test aan moest gaan. Ook de Viking Camping was voorbereidt op dit onderdeel. De kleedkamers zijn namelijk al weken onder lockdown, ook muggen zijn niet welkom. Er is geen enkele mug gespot, een top prestatie. Camping Welzijn en Geluk heeft maar twee douches, dus helaas hebben zij deze ronde verloren.

In ronde twee wordt altijd een verliezer naar huis gestuurd, dus belangrijk is dat hier goed gepresteerd wordt. Het speciale aan deze ronde is dat niemand weet waar hij over gaat, dit wordt namelijk bepaald door het trekken van een lootje. Dit jaar gaat ronde twee over, tromgeroffel, de leukste bar… Campingbaas Gert van Camping het Groene Vosje kijkt meteen verslagen, hij wist dat hij deze ronde nooit kan winnen, zijn oma runt de bar en schenkt na stipt vijf uur ’s middags geen drankjes meer. Camping Viking weet wel hoe zij een feestje moeten maken, tijdens het veld seizoen vliegen de biertjes het Freek van Veenendaal Terras over, en tijdens het zaalseizoen zit de kantine vaak vol met dorstige sporters en bezoekers. Camping Welzijn en Geluk is berucht om zijn goede feesten, dit omdat de camping in Persingen ligt, dit dorpje telt maar 105 inwoners, dus ja, dan kan een bijeenkomst van twee mannen al een groot feest genoemd worden.

Na goed overleg gepleegd te hebben wordt helaas Camping Welzijn en Geluk naar huis gestemd, dit betekent dat De Viking Camping en Camping het Groene Vosje doorzijn naar de laatste ronde.

Dit is, naar mijn zeggen, ook meteen de leukste ronde, dit maakt of kraakt de camping, dit zorgt ervoor of je oma wel of niet langs wilt komen op de camping, dit zorgt ervoor of jij deze vakantie over een jaar nog weet of dat je hem over tien jaar nog weet. Namelijk… Het leukste animatie team. Beide teams lijken zich goed te hebben voorbereidt. Camping het Groene Vosje mag beginnen met het voorstellen van het animatie team. Als eerste komt daar een man aangelopen in een wortel pak, genaamd Wortelige Willem. Als ik eerst nog geen nacht merries had dan krijg ik die nu wel. Wortelige Willem verzorgt het eten op uitjes van de kidsclub. Daar achteraan komt een vrouw in een ballerina pakje aangelopen, Belle de Ballerina, zij verzorgt dat kinderdisco op vrijdagen. Ik bedoel die kinderdisco was altijd om lekker los te gaan, niet om als een ballerina te dansen, beetje raar. De rest  van het animatieteam zal ik maar overslaan want beter wordt het niet. Camping Viking daarentegen heeft een leuke line-up. Als eerste komt Bettie tevoorschijn, in haar hippe legging rockt zij die workouts, wekelijk zorgt zij ervoor dat de camping gasten lekker kunnen bewegen. Daar achteraan gelopen komt Hans würst, deze man zorgt pas voor lekker eten op de uitjes van de kidsclub, de worst van Hans kan geen wortel tegenop. Rode Joke komt achter Hans aan gehuppeld, zij is de binnenkomst van de camping, en wat voor 1! Met haar rode lokken begroet ze elke camping gast. Als afsluiter komt, met zijn fluit in zijn hand en zijn zonnebril op zijn neus, Barry Badmeester tevoorschijn, hij kan niet te lang blijven hangen want het zwembad moet in de gaten gehouden worden.

Volgens mij is het geen nieuws dat De Viking Camping terecht is gekozen tot camping van het jaar!