Extra toelichting, aangescherpte maatregelen om de verspreiding van het virus terug te dringen

Via onderstaande link is de Q&A van de KNKV betreffende Corona maatregelen te lezen.

https://www.knkv.nl/faqcorona

Hieronder staan de belangrijkste vragen en antwoorden naar aanleiding van de EXTRA maatregelen per 29 september:

Wat zijn de gevolgen van de nieuwe overheidsmaatregelen ingaande 29 september om 18.00 uur

De nieuwe maatregelen met betrekking tot de sport:

  • Sportkantines zijn gesloten.
    Toevoeging voor Viking, onze kantine is volledig gesloten. Indien nodig kunnen sanitaire voorzieningen van de sporthal gebruikt worden.
  • Sportwedstrijden vinden plaats zonder publiek.

Mogen ouders naar sportwedstrijden van kinderen komen kijken?
Nee. Dat mag vanaf 29 september niet meer. Het doel is om de sportbeoefening zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Daarom zijn toeschouwers niet meer toegestaan. Dat geldt ook voor ouders die naar hun sportende kind willen kijken.

Mogen sporters die klaar zijn met hun wedstrijd of training blijven kijken naar een andere training of wedstrijd?
Nee. Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie te verlaten.
De spelregel van 13 mensen op de bank, waarvan maximaal 8 spelers, blijft gehandhaafd, rekening houdend met de 1,5 meter. Als voorbeeld:
Als een tweede team gespeeld heeft, en het eerste team speelt daarna, mogen er in totaal nog steeds 13 mensen op de bank zitten bij het eerste. Het kan dan dus zijn dat er spelers van het tweede team naar huis moeten.
De voorbereidingstijd op een wedstrijd moet ook zo kort als mogelijk zijn. Een team kan dus niet twee uur voorafgaand aan de aanvangstijd al op de accommodatie zijn.

Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een uitwedstrijd. Ben ik dan een toeschouwer?
Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Wel dient het aantal chauffeurs beperkt te blijven, dus niet voor elk kind een chauffeur. Er dient zoveel mogelijk samen gereisd te worden.

Viking interpreteert het benodigde aantal chauffeurs als 1 chauffeur per 3 spelers, waarbij een niet rijdende trainer/coach ook als speler wordt meegeteld.

Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een training of thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?
Nee. Als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken.