In memoriam Theo Gerritsen

Op maandag 24 januari jl. bereikte ons het droevige bericht dat Theo Gerritsen was overleden.

Als je zo’n bericht hoort schrik je enorm, dat kan toch niet, is de eerste gedachte. “Theo die hoort toch gewoon op z’n kruk bij een statafel in de Viking kantine”, of op het terras in een stoel kijkend naar de korfbalwedstrijden en trainingen van Viking. De harde werkelijkheid brengt je door zo’n verdrietig bericht weer direct terug op aarde. Wat zullen we Theo missen!

Theo was al vanaf de begin jaren negentig lid van Kv. Viking, altijd bereid om zich in te zetten voor onze club wat ook zeker zijn club was.

Theo had het hart op de tong maar altijd met de goede intentie.  Natuurlijk gaf dat zo hier en daar nog wel eens wat commotie, maar Theo was ook altijd weer voor rede vatbaar en zette zijn schouders er als vanzelfsprekend weer onder. Een markante persoonlijkheid die er gewoon altijd was en ook bereidwillig was om de lastige taken binnen de club op te pakken.

Hij is altijd bezig geweest met vrijwilligerstaken binnen Viking, zo is hij trainer/coach geweest, heeft teambegeleiding gedaan, is een lange periode wedstrijdsecretaris  geweest, TC lid, commissielid sponsoring, schreef stukjes voor de Wijkse Courant, Dit is Wijk en Facebook over de wedstrijden van Viking. Voor hand en spandiensten kon je Theo altijd bellen, de club kon op zijn steun rekenen, het was zijn tweede familie.

Theo was altijd bereidt zich ergens voor in te zetten, Theo verstond de kunst om mensen over te halen iets voor de club te betekenen, of dat nu potentiële sponsors waren of kledingleveranciers, Theo zorgde dat ze over de brug kwamen met geld of goederen.

Toen Theo met pensioen ging bij de KLPD hoorden we hem niet meer zo vaak op de radio bij de filemeldingen, maar kwamen hem gewoon bij elke trainingsavond of wedstrijddag op de club tegen. Meestal opende en sloot hij de kantine en de berging of assisteerde bij het digitaal doorgeven van de wedstrijd formulieren. We hebben hem nog vaak geplaagd met de verspreking die hij ooit maakte op de radio bij het woord “Parallelrijbaan”. En hoe kan het ook anders , hij was zelf degene die daarom het hardst moest lachen.

Theo laat een geweldige herinnering achter bij Viking, zonder hem zal het anders zijn, maar we zullen in zijn geest de club verder laten voort bestaan.

Hij was stapelgek op zijn kinderen en een geweldige opa voor zijn kleinkinderen, onwerkelijk voor hen dat hij er niet meer is.  Wij wensen hun dan ook namens Viking alle kracht toe dit verlies te dragen.

We zullen Theo met zijn allen heel erg gaan missen, maar de mooie herinneringen aan hem zullen altijd blijven.  We bedanken Theo voor zijn enorme bijdrage aan Viking.

Rust zacht,

Freek van Veenendaal

Voorzitter Kv. Viking