Clubkleding

Als competitie lid van KV Viking, wordt je door de KNKV geacht tijdens de wedstrijden in de juiste wedstrijdkleding uit te komen. Bij Viking wordt compleet in het (kobalt) blauw gespeeld, zowel broekjes/rokjes als wedstrijdshirts. Hiervan mag niet afgeweken worden.

Wedstrijdshirts
Aan het begin van het seizoen levert de vereniging een zogenaamde shirtjes tas aan elk team, met daarin passende wedstrijdshirts voor het desbetreffende team. Op de tas is een label te vinden met het aantal shirts wat is geleverd en de shirtsponsor die op de shirts staat, om het compleet houden van de tas zo makkelijk mogelijk te maken. Na de laatste competitiewedstrijd van elk verenigingsjaar worden de teams geacht deze tassen compleet  in te leveren in de kantine.

Het aanleveren van de wedstrijdshirts vanuit de vereniging is onderdeel van een lease fonds om continuïteit te waarborgen. Elk competitie lid heeft bij het ingaan van het lidmaatschap een borg te betalen van 25 euro, na afmelden kan deze borg teruggevraagd worden.

Overige wedstrijdkleding:
De broekjes en rokjes die horen bij de wedstrijdkleding, zijn vanwege de hygi├źne geen onderdeel van het lease fonds van wedstrijdkleding. Spelers worden geacht deze zelf aan te schaffen in de juiste kleur, via de webshop of eventueel een andere sportzaak.

Andere verenigingskleding:
Naast de verplichte wedstrijdkleding is er ook andere verenigingskleding beschikbaar zoals trainingspakken, inschietshirts en sokken. Deze zijn op eigen initiatief ook te bestellen via de webshop.

Spelen tegen een blauwe vereniging:
In de competitie kan het voorkomen dat een team van Viking tegen een vereniging speelt die dezelfde kleur wedstrijdshirt heeft. In dit geval is het de verantwoordelijkheid van de uitspelende vereniging om in een andere kleur shirt voor de dag te komen.

In dit geval zijn er bij Viking reserveshirts in alternatieve kleuren beschikbaar die door een trainer/coach opgehaald kunnen worden. Het is ook mogelijk dat een team in de optionele inschietshirts speelt, dit is onderling binnen een team af te stemmen.
Een uitzondering zijn de wedstrijdkorfbal teams (Viking 1 en Viking 2). Viking 1 wordt geacht in zijn door de vereniging aangeleverde reserve shirt te spelen, en Viking 2 wordt geacht in het zwarte inschietshirt te spelen.