Maandagmiddag vrijwel zeker schaatsen op natuurijs in Wijk bij Duurstede

Vanaf maandagmiddag kan er vrijwel zeker geschaatst worden op een ijsbaan die op het kunstgrasveld van korfbalvereniging Viking in Wijk bij Duurstede wordt geprepareerd. Het is voor het eerst dat er een ijsbaan is op sportpark Mariënhoeve.

,,Als de weersvoorspellingen uitkomen, ligt er maandagmiddag ijs”, voorspelt sportparkmanager Herke van der Weij. Met een grote groep vrijwilligers van de korfbalvereniging wordt samen met mensen van de stichting Wijksport zaterdag begonnen met het opspuiten van water op het kunstgras. Na twee nachten moet er een ijsvloer van enkele centimeters liggen. De voorbereidingen voor een koek en zopie zijn ook al in volle gang.

Ervaring
Van der Weij: ,,Een uitgelezen kans, want het is ook nog voorjaarsvakantie volgende week. De ervaring leert dat veel kinderen in Wijk dan thuis of in de stad zijn. In de kerstvakantie hadden we hier een kinderspektakel voor zeshonderd kinderen. Ook nu zijn ze allemaal van harte welkom. De entree is gratis. Met de koek en zopie hopen de korfballers een mooi zakcentje voor de club te verdienen.”

Bron: https://www.ad.nl/utrecht/maandagmiddag-vrijwel-zeker-schaatsen-op-natuurijs-in-wijk-bij-duurstede~abb46089/