Update Corona maatregelen bij Viking per 03/11/2020

Naar aanleiding van de nieuwe coronamaatregelen zijn er ook bij Viking een aantal extra maatregelen genomen. Lees deze nieuwsbrief alsjeblieft goed door zodat we samen de club een veilige, sportieve omgeving kunnen houden.

ZAALTRAININGEN
In de week van 26 oktober gaan we de zaal weer in, ook hier moeten wat dingen worden aangepast. De trainingstijden zijn als volgt:

Maandag   Donderdag   
18:00-19:00F1, E1 en D118:00-19:00F1, E1 en D1
19:00-20:00C1 en B119:00-20:00C1 en B1
20:00-21:00A2 en A120:00-21:00A2 en A1
21:00-22:00S3 en S421:00-22:00S1 en S2
  21:00-22:00Reko (hal 2)

Vanaf 18 jaar moet er ten allen tijde anderhalve meter afstand worden gehouden tijdens het beoefenen van een sport. Ook mag er maar in groepen van twee personen worden getraind. In één vak mogen maximaal twee mensen staan, de tweetallen moeten duidelijk zichtbaar zijn dus wordt er per tweetal een shirtkleur afgesproken, alle leden van het tweetal hebben dezelfde kleur shirt aan. Deze groepen van 2 moeten de gehele training uit dezelfde personen bestaan.

Per avond wordt er gewerkt met twee kleuren. Deze kleurgroepen worden zo ingedeeld dat er een schaakbord ontstaat (zie afbeelding). Twee dezelfde kleur groepen staan dus nooit naast elkaar. Als je je niet aan deze kleurcode houdt kan je helaas niet meedoen aan de training. Mocht niet iedereen over dezelfde kleur shirt beschikken kunnen de wedstrijdshirts worden gebruikt in combinatie met een andere kleur. Deze maatregel geldt niet voor de jeugdteams.

Voor iedere binnenactiviteit mogen er maximaal 30 personen aanwezig zijn per ruimte. Om deze rede zijn er voor de zaal regels opgesteld waar iedereen zich aan dient te houden, als dit niet gebeurt wordt je naar huis gestuurd en mag je niet meer komen trainen.

Bij aanvang van de training kom je via de hoofdingang van het sportcomplex naar binnen. Vanaf 13 jaar dient iedereen in een publiek toegankelijke binnenruimte een mondkapje te dragen. Dit geldt dus ook in de kantine van het sportcomplex en de kantine van Viking. Tien minuten voor tijd moeten spelers aanwezig zijn. Via de nooduitgang loop je de kantine in, hier zal een stoel worden aangewezen waarop je je om kan kleden. Op deze aangewezen stoel blijf je zitten totdat je de zaal in mag, zodra je de zaal in mag neem je je spullen mee, leg je deze op de tribune en kan het mondkapje af. Bij de jeugdteams kan iedereen tegelijk de zaal in wanneer de trainer dit aangeeft. Bij de senioren loopt iedereen op anderhalve meter van elkaar de zaal in. Als de training voorbij is zal de trainer je terugleiden naar de kantine, daar wordt weer een stoel aangewezen waar je je om kan kleden. Als je aangekleed bent verlaat je, via het halletje, aan de achterkant, het gebouw.

VERPLICHTE GEZONDHEIDSCHECK
Er is een verplichting om voor elke training (wedstrijd) een gezondsheidscheck te doen, dat wil zeggen de vragen te stellen die op onderstaande site worden genoemd.

https://www.rivm.nl/sites/default/files/2020-08/Gezondheidscheck.pdf

We vragen van iedereen, te eenmalig te bevestigen per mail dat je bekend bent met de gezondheidscheck, en dus NIET komt trainen als je 1 van de vragen met ja beantwoord moet worden.

Deze mail kun je toesturen naar secretariaat@kvviking.com, voor de eerste training aanstaande maandag.

Zonder verplichte gezondscheck mogen we je niet toelaten op de training.

Op de accommodatie mogen alleen sporters en trainers aanwezig zijn, ouders dienen hun kinderen voor de sportaccommodatie af te zetten en aan de achterzijde weer op te halen. Als je niet op tijd bent kan je helaas niet deelnemen aan de training, dus wees op tijd!

Alles wat beschreven staat voor de zaaltrainingen moet nog worden afgestemd met gemeente en Stichting Wijksport, check daarom altijd voor de laatste informatiede website.

De Reko’s en de maandagavond trainingsgroep ontvangen nog apart informatie via hun groepsapp.