Verandering spelregels

Zoals velen van jullie weten worden er vanaf 1 september een aantal wijzigingen in de spelregels doorgevoerd. Om onduidelijkheden bij jullie te voorkomen sturen we jullie een mail waarin we de (voor jullie relevante) veranderingen toelichten. In de bijlage kun je alle (overige) wijzigingen ook terugvinden.

Strafworp
1. De strafworp dient genomen te worden door de aanvaller die de vrije scoringskans heeft verloren. Als er volgens de scheidsrechter niemand met een vrije scoringskans was op het moment van een herhaalde overtreding, is de speler op wie de overtreding gemaakt is de strafworpnemer. Mocht de speler niet in staat zijn de strafworp te nemen wegens blessure is er na het wisselen van de geblesseerde speler vrije keuze welk van de aanvallers de strafworp neemt. (zie 7.5 in bijlage)

Coach en assistent-coach
2. Zowel coach als assistent-coach mogen nu de bank verlaten mits dit op een manier gebeurt die niemand hindert. Ook mag er op elk moment van de wedstrijd maar één van de coaches de bank verlaten. (zie 4.4 in bijlage)

Voetbal
3. Voetbal telt alleen nog als voetbal wanneer een speler OPZETTELIJK de bal speelt met het been vanaf de knie naar beneden of de voet (zie 6.7 in bijlage)

Bal pakken
4. Het is vanaf nu toegestaan om de bal te tikken/te pakken wanneer een deel van het lichaam (behalve de voeten) de grond raakt. Ook is het vanaf nu toegestaan om de bal met de vuist(en) weg te slaan. (zie 16.6 in bijlage)

Scheidsrechtsworp
5. de scheidsrechtersworp is komen te vervallen (zie 5.10 in de bijlage)


De gehele spelregels kun je terugvinden op de site van het knkv: https://www.knkv.nl/spelregels