Wedstrijdverslagen 29 februari

Op de laatste dag van februari speelden er maar 4 teams van de korfbalvereniging Viking voor de competitie. Ten eerste waren dat de kids van de C2 die redden tegen hun tegenstander SKF uit Veenendaal.
De senioren 4 moesten om 19.30 uur thuis spelen tegen Midlandia 2. Het begin was dramatisch. Binnen niet al te lange tijd stond men al ruim achter door slecht verdedigen. De 2e helft ging aanmerkelijk beter doordat er wat wisselingen konden worden toegepast. Uiteindelijk won Midlandia verdiend.

Dan de senioren 2 en 1 van Viking. Zij moesten naar Hoorn een retourtje van een kleine 200 km. En mijn verzoek om mee te mogen werd gehonoreerd. Dus kon ik met eigen ogen zien dat senioren 2 steeds makkelijker gaat scoren. Door de blessure van Ruben en de vakantie van Nick was Joost van de Weerd de ervaren vervanger. Al vrij snel na het begin liep Viking uit naar een verschil van 5 punten en dat verschil konde ploeg van Ados niet goed maken. Soms haperde het spel even maar kwam Ados dichterbij dan zette Viking de puntjes op de bekende I. Het einde kwam met een ruime 17 – 9 overwinning op het. fysiek spelende Ados, maar daar trok Viking zich weinig van aan.

Hierna de senioren 1 die zich al nagenoeg veilig hebben gespeeld en dat gegeven zag je ook in de wedstrijd. Rustig spelend liep men uit naar een 0 – 5 voorsprong. De coach van Ados nam een time-out en dat resulteerde in ieder geval dat men scoorde. Met zoals in de wedstrijd van het 2e gooide Ados wat meer fysiek in de strijd maar in plaats van dat dit wat opleverde kreeg Viking de kansen door gewoon te blijven korfballen. Het werd uiteindelijk een simpele 9 – 17 overwinning.

Ik kom nog even terug op een aantal wetenswaardigheden van de wedstrijd Ados – Viking. In totaal scoorde Viking er 34 en Ados kwam niet verder dan 20. Bij het 2e had ik het over Joost van de Weerd. Hij speelt normaliter in het 4e. In de 2e helft kwam Iris Pastoors voor Kimberly Pouw. De tijd was tekort om haar normale doeltreffenheid om te zetten in doelpunten. Ook Kevin Verwoert mocht nog wat minuten maken. Het werden geen doelpunten maar wel een wedstrijd sumoworstelen met zijn tegenstander. Dat was een zeer komisch gezicht. De winnaar was het publiek in deze.

In het eerste kwamen een kwartiertje voor het einde Kimberly Pouw in het veld voor de licht geblesseerde Simone Peterman. Met nog 8 minuten te spelen werd Kimberly in en na overleg gewisseld voor Maike de Ruiter. Zij presteerde het nog om nummer, ik dacht 16e, binnen te schieten.

Tot zover nog wat wetenswaardigheden.

Komend weekend komt koploper Reflex op visite. Een sterke opponent maar een verassing is zeker niet uit te sluiten. Het 2e krijgt Synergo op visite en daar heeft men nog een appeltje mee te schillen.

Theo